Deventer in Perspectief

In dit programma staat erfgoed en mediakunst in en om de gemeente Deventer centraal. We zeggen ‘in perspectief’, omdat we de gemeente Deventer ook in perspectief plaatsen. De gemeente wil niet alleen zeggen de stad, maar bijvoorbeeld ook het dorp Schalkhaar. Perspectief gaat tegelijkertijd ook over de mediakunst kant van dit programma. Over (camera)standpunt en horizon. Binnen mediakunst is het de leerling die bepaalt hoe hij zijn onderwerp zal kaderen. Afhankelijk van het verhaal dat hij wil vertellen. Afhankelijk van zíjn perspectief.

Via de methode Design Thinking worden er in co-creatie tussen onderwijs en culturele partners lessen ontwikkeld en getest in de klas. Voor het onderwijs betekent dit aanbod op maat en de negen betrokken partners krijgen de kans om met het onderwijs nieuw aanbod te ontwikkelen. Door inzet van voorbeeldlessen en trainingen maken de scholen zich de lessen eigen. Op het gebied van erfgoed werken we met het Etty Hillesum Centrum, de Lebuinuskerk, Deventer Verhaal, Atheneum Bibliotheek en Geert Groote Huis. Binnen media met de Toonwerkplaats, Studio Z, Tijdlab en Astrid van Loo. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Contact

Contactpersonen

 

Mede mogelijk gemaakt door…

Dit Onderwijsportaal van Kunstcircuit is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Stel uw vraag

© 2024 Portal Kunstcircuit | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving en invulling : Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline